STIHL MS 251 - бензинов моторен трион - резачка

  • Предишен

    STIHL MS 241 C-M - бензинов моторен трион - резачка
  • Следващ

    STIHL MS 251 C-BE - бензинов моторен трион - резачка
STIHL MS 251 - бензинов моторен трион - резачка

*Всички моторни триони от серията MS на STIHL се предлагат заедно с шина, предпазител, верига и комбиниран ключ (включени в цената)

Мощна резачка за дърва MS 251 от Щил


Мощен, компактен бензинов трион STIHL MS 251 (2,2 kW) с оптимално водене и лесно управление. Бензиновата резачка е оборудвана с икономичен двигател с 2-MIX технология, осигуряващ нисък разход на гориво, ниско ниво на вредните емисии при висока производителност на работа. Системата за странично опъване на веригата на тази резачка ви осигурява комфорт при опъване или смяна на веригата посредством комбиниран ключ. Сред елементите от серийното оборудване на моторната бензинова резачка MS 251 блестят предварителното отопление на карбуратора, осигуряващо лесно стартиране на моторният трион и през зимата, капачките на резервоарите за гориво и масло, които се отварят и затварят без ключ и допълнителната филтрираща система с предфилтриране осигуряваща минимално изхвърляне на твърди частици в атмосферата и по-дълъг живот на филтъра на резачката. Окомплектовката на този моторен трион продължава със стандартните за резачките на STIHL системи, като антивибрационната система и системата за смазване на веригата Ematic . Бензиновата резачка е много подходяща за добив на дърва за огрев в гората. MS 251 е универсална моторна резачка, много подходяща за поддръжка на двора и градината. Моторният трион е подходящ също така за добив на дървен материал от дървета в гората - дърводобив. Всичко изброено заедно с атрактивната му цена правят STIHL MS 251 предпочитан избор както за любители така и за професионалисти. Този моторен трион е представител на високият клас резачки от серията триони за дома и двора на Щил.

Шина тип Rollomatic E, 3/8" P, 1,3 мм. Дължина на шината на MS 251 е от 40 см. и трионът оборудван с верига  PICCO MICRO 3 (PM3). Резачката работи с горивна смес от бензин и 2-тактово масло, както и с масло за смазване на веригата.


Технически характеристики
Дължина на шината (см.)40
Работен обем (см³)45,6
Мощност (kW/к.с.)2,2/3
Тегло (кг.)4,8
Тегло за единица мощност кг/kW2,2
Ниво на звуково налягане dB(A)103
Ниво на звукова мощност dB(A)114
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек3,9/3,9
Стъпка на веригата3/8" P
Верига STIHL Oilomatic, типPicco Micro 3 (PM3)
Шина типRollomatic E, 3/8" P, 1,3 мм
Серийно Оборудване
Антивибрационна система
Двигател 2-MIX на STIHL
Еднолостово управление
Компенсатор
Система за смазване Ematic
Странично опъване на веригата
Дълготрайна филтрираща система с предфилтриране
Капачки,които се отварят и затварят без инструмент
Предварително отопление на карбуратора

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Серийно оборудване

 
  •  
STIHL 4-канална техника

Четири преливни канала завихрят гориво-въздушната смес преди запалване, което води до оптимално изгаряне на горивото и значително повишаване ефективността на двигателя на резачката. Резултатът: по-нисък разход на гориво и висок въртящ момент в широк диапазон на оборотите. (подобно на снимката)

STIHL 4-канална техника на двигател на резачка
Антивибрационна система

Силните вибрации на местата, където се държат моторните резачки, могат да доведат до нарушено оросяване на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с нея, вибрациите предавани от двигателя и работния инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени. (подобно на снимката)

STIHL Антивибрационна система на резачка
Дълготрайна филтрираща система с предфилтриране

При иновативната дълготрайна филтрираща система по-големите и тежки частици прах се изхвърлят още при предфилтрирането и по този начин се облекчава същинския филтриращ елемент. В резултат можете да работите с моторния си трион два пъти по-дълго време, отколкото с предшестващите го модели резачки преди да се наложи почистване на въздушния филтър. Това от своя страна осигурява и значително по-дълъг живот на въздушния филтър. (подобно на снимката)

STIHL Дълготрайна филтрираща система с предфилтриране на резачка Щил
Двигател 2-MIX на STIHL

В сравнение с двутактовите двигатели на резачки STIHL със същата мощност, но без технология 2-MIX, двутактовият двигател с технология 2-МІХ на STIHL e с до 20% по-нисък разход на гориво и отделянето на вредни емисии е намалено с до 70%.

Двигател 2-MIX на резачка STIHL
Еднолостово управление

Функциите на резачката, като студено и топло стартиране, режим на работа и покой, се управляват посредством един единствен лост. Това осигурява комфорт и безопасност по време на работа, тъй като позволява дясната ръка да е винаги на ръкохватката. (подобно на снимката)

STIHL Еднолостово управление
Компенсатор

Ролята на компенсатора (регулираща система в карбуратора на резачката) е въпреки увеличаващото се замърсяване на въздушния филтър, мощността на двигателя, нивото на вредни емисии и разходът на гориво да остават непроменливи за продължителен период от време. Едва когато е налице чувствителен спад в мощността, въздушният филтър трябва да бъде почистен. Това гарантира много дълги работни интервали без необходимост от поддръжка. (подобно на снимката)

STIHL Компенсатор за резачка Щил
Система Ematic

Системата за смазване веригата на резачките Ematic на STIHL се състои от шина STIHL Ematic или Ematic S, верига STIHL Oilomatic и регулираща подаваното количество масло маслена помпа. Благодарение на специалната конструкция на шината и веригата всяка капка масло за вериги попада на мястото, където е необходимо смазване. Така разходът на масло може да бъде намален с до 50%.

STIHL Система Ematic за смазване веригата на резачки
Странично опъване на веригата

Регулиращият винт се управлява през капака на водещото колело, разположен от дясната страна на резачката. Това предотвратява прекия контакт на ръката с острата верига и остриетата на зъбната опора. (подобно на снимката)

STIHL Странично опъване на веригата на резачката
Предварително отопление на карбуратора

Дори през студените месеци на годината можете да разчитате на резачките STIHL с предварително отопление на карбуратора. При включен зимен режим на работа, предварително затоплен всмуканият въздух обгръща карбуратора, което предотвратява замръзването му. Превключването от летен на зимен режим на работа става само с едно движение на ръката. (подобно на снимката)

STIHL Предварително отопление на карбуратора
Капачки,които се отварят и затварят без инструмент

Патентовани специални капачки на резервоарите за бензин и масло - резервоарите на оборудваните с тях моторни уреди се отварят и затварят лесно и бързо, без помощта на инструмент. (подобно на снимката)

STIHL Капачки,които се отварят и затварят без инструмент

 

  Ръководство за употреба

 

  STIHL Ръководство за употреба

STIHL резачка схема

снимката е илюстративна, текущият моторен трион притежава само част от описаните функции (Вижте секция "Оборудване")

Ръководство за употреба на бензинови моторни резачки Щил. Прочетете внимателно как да сглобите и работите с вашата бензинова моторна резачка Щил MS 231, както и с резачка MS 251 и разбира се с модел MS 251 C-BE

Запазване на продукт

Този продукт може да бъде запазен онлайн и да бъде получен в нашият STIHL магазин обект, където ще Ви предложим личен инструктаж и професионално сервизно обслужване. Тъй като Вашата безопасност по време на работа е много важна за нас, ще бъдете инструктирани лично за сигурна работа със закупения/те продукт/и в нашия STIHL магазин. Може да видите адрите на Щил магазинитие ни като кликнете на Инструкции

Гаранция: 2 години (условия)

( 1 година за фирми )


 

Доствавка до: 2 - 7 работни дни


 

Продуктът може да бъде закупен на изплащане

  • 729.00лв.
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 71.69 лв. на месец

Етикети: STIHL, MS 251, MS 200, ЩИЛ, МС 170, трион, PM3, моторен трион, резачка, резачки, MS