Wolf Garten N-BW 75 - смеска от диви цветя

  • Предишен
    Wolf Garten N-BE 0.85 кг Natura Bio - био-тор за горски плодове
  • Следващ
    Wolf Garten N-BК 0.85 кг Natura Bio - био-тор за саксийни цветя и растения
Wolf Garten N-BW 75  - смеска от диви цветя

Смеска от диви цветя "Пчелно пасище"


Едногодишна, пъстроцветна, богата на нектар смеска, без треви


Сеитба: от Април до края на Юни на слънчево място. Семената се хвърлят равномерно и в широчина 0,5 – 1,0 см или се сеят на редове с разстояние на около 30 см. Покълването става при температура на почвата 12 – 18°С в рамките на 10 – 14 дни.Нектарът и цветният прашец са най-важния източник на храна за пчелите и другите опрашващи насекоми. Тази едногодишна цветна смеска е така подбрана, че да е в полза именно на пчелите. Някои видове пчели, преди всичко дивите, презимуват в кухите растителни стъбла. Поради това, моля оставяйте прецъфтелите цветя. Помогнете на насекомите и създайте естествено подхранвани градини и местообитания, това допринася за разнообразието на видовете в растителния свят. В интерес на пчелите не режете цветовете! Височина на растежа 40-80 см.


Сеитбен разход: около 1,0 гр./м2

Лехите трябва да са дълбоки, рохкави и без плевели. Освен това, преди сеитба, теренът се подравнява с гребло, така че да се получи фина структура. След засяване семената се натъпкват леко в почвата, което става съвсем лесно с гребло и внимателно се полива. Почвата трябва да се напоява най-малко на 1 – 2 см в дълбочина.


Помощ при сеитба: смесете семената с пясък, дървени стърготини или подобни за улесняване на сеитбата, тъй като семената не падат толкова близо едно до друго и се получават достатъчно големи сеитбени разстояния. Освен това пясъкът и подобните се виждат дълго време след сеитбата, което улеснява работата по грижите за лехата.


Цъфтеж: сеитбената смес „Пчелно пасище“ цъфти от края на Юни до Октомври.

Нето-Съдържание: 75 гр. достатъчни за около 75 м2 (към момента на опаковане) семена, предназначени за приложение в хоби градината!Състав: къклица, метличина, цветна лайка, невен, полски мак, див морков и др.Технически данни:
Площ на покриване:75 м2
Тегло:75 гр.Технически характеристики
Тегло (кг.) 0,075

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Доствавка до: 2 - 7 работни дни


 

  • 13.90лв.

Етикети: смес