Wolf Garten N-SW 75 - смеска от диви цветя

  • Предишен

    Wolf Garten N-ST 0.85 кг Natura Bio - био-тор за многогодошни цветя и растения
  • Следващ

    Wolf Garten N-TO 0.85 кг. Natura Bio - био-тор за домати
Wolf Garten N-SW 75  - смеска от диви цветя

Смеска от диви цветя "Пеперудено пасище"


Едногодишна, пъстроцветна, богата на цветни видове смеска, без треви

Пеперудите живеят от цветния нектар и опрашват при храненето си цветята. Те не са много придирчиви, когато търсят нектар, за разлика от пчелите, тъй като притежават дълъг хобот за смукане и могат да опрашват също фуниевидни цветове. От друга страна, гъсениците на пеперудите са специализирани в определени растения. Пеперуденото пасище трябва да осигурява основно цветове за събиране на нектар и в по-малка степен подхранващи растения за гъсениците на пеперудите. Помогнете на популацията на пеперудите и създайте малки местообитания с естествено подхранвани градини. В интерес на пеперудите не режете цветовете! През есента не разоравайте сместа от прецъфтели цветове. Мъртвите стъбла служат като защита за много насекоми през зимата. Височина на растежа 40-80 см.


Сеитба: от Април до края на Юни на слънчево място. Семената се хвърлят равномерно и в широчина 0,5 – 1,0 см или се сеят на редове с разстояние около 30 см. Покълването става при температура на почвата 12 – 18°С в рамките на 10 – 14 дни.


Сеитбен разход: около 1,0 гр./м2

Лехите трябва да са дълбоки, рохкави и без плевели. Освен това, преди сеитба, теренът се подравнява с гребло, така че да се получи фина структура. След засяване семената се натъпкват леко в почвата, което става съвсем лесно с гребло и внимателно се полива. Почвата трябва да се напоява най-малко на 1 – 2 см в дълбочина.

Помощ при сеитба: смесете семената с пясък, дървени стърготини или подобни за улесняване на сеитбата, тъй като семената не падат толкова близо едно до друго и се получават достатъчно големи сеитбени разстояния. Освен това пясъкът и подобните се виждат дълго време след сеитбата, което улеснява работата по грижите за лехата.


Нето-Съдържание: 75 гр. достатъчни за около 75 м2 (към момента на опаковане) семена, предназначени за приложение в хоби градината!Цъфтеж: сеитбената смес „Пеперудено пасище“ цъфти от края на Юни до Октомври.Технически данни:
Площ на покриване:75 м2
Тегло:75 гр.Технически характеристики
Тегло (кг.)0,075

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Доствавка до: 2 - 7 работни дни


 

  • 16.90лв.

Етикети: смес