Как да различим оригинална резачка на STIHL от имитация

Публикувано от admin 19/08/2018 0 Коментари

Как да различим оригинална резачка на Щил от имитация

Кратко описание на основните външни белези отиличаващи оригиналната Щилка от ментетата

 

Как да различим оригинална резачка Щил

 

 

    От своето основаване през далечната 1926 г. до днес STIHL е най-големият производител на бензинови моторни триони в Света. Фирмата изобретила бензиновата резачка в съвременният й вид запазва лидерското си място на пазара на моторни триони вече над 90 г. Резачките на Щил са толкова популярни по света, че са се превърнали в нарицателно име на моторен трион - Щилка. Един от големите недостатъци на това да си номер едно на пазара, е че резачките на Щил са обект на имитация и фалщификация от голям брой неизвестни фирми по целия свят. Тези фирми искат да извлекат наготово ползва от марката Щил и качествното, с което се отличават нейните моторни триони, като ви предложат продукт приличащ на Щилка, но в действителност нямащ нищо общо с ненадминатото качествно и производителност на оригиналните резачки от Щил. И всичко това става за сметка на вашата безопасност,  като ви се предлага несигурен, а най-вероятно и некачествен продукт, който с голяма вероятност е опасен за работа.

 

     Тези "производители" предлагат имитации на резачките на Щил, които често, особено за непрофесионално око, изглеждат като оригинална Щилка, не само като цветове, но и като форма, но реално нямат нищо общо с истинската резачка на Щил. Фалшивите резачки не споделят нито една от основните харктеристики на оригиналните резачки Щил направили ги толкова популярни - безопасност, надеждност, производителност. Ако искате да притежавате качествена и безопасна Щилка, никога не купувайте резачки, представяни ви за нови Щилки, от улични търговци или сергии на пазара. Също така внимавайте ако Щил резачката се предлага от неауторизирани да продават продуктите на Щил уебсайтове или уебсайтове тип "marketplace" или пазар. Знайте едно - продуктите на Щил се продават само от специално опълномощени дилъри. Съветваме ви да избягвате измамници и да купувате оригинални продукти на STIHL само от дилърите на марката в България. Всеки легален дилър на Щил има задължително поне един физически магазин и може да бъде открит на официалната страница на STIHL България, няма легални дилъри опериращи само с уебсайтове.  Това е против философията на Щил да осигурява възможно най-доброто клиентско обслужване при продажба, както и възможно най-качествения гаранционен и извънгаранционен сервиз. Ние сме дилър на Щил от 2007 г. и до ден днешен сме продали хиляди резачки Щил, както и сме ремонтирали гаранционно или извънгаранционно стотици Щилки.

 

  • Резачките на Щил се характеризират, наред с всичко останало, със спазени строги стандарти за качество на машината и безопасност при работа на оператора. Имитициите на Щилките не спазват никой то тези стандарти. Дори и на пръв поглед малки конструктивни дефекти и недостатъци при резачките имитации могат до доведат до сериозна опасност при работа.

 

  • Устройствата по резачката, които са от критично значение за безопасността, може да са повредени или напълно да липсват. Например: когато наскоро ремонтирахме фалшива резачка Щил, лоста за спирачката на веригата - важно защитно устройство за резачка - беше счупена.

 

  • Издържливоста и цялостната производителност на фалшивите Щилки са често компроментирани. Моторните триони - имитации могат да се повредят или дори да се разпаднат тотално само след много кратък период на експлоатация.

 

  • Фалшивите Щилки обикновено не могат да бъдат обслужени правилно или дори ремонтирани, понеже консумативи и резервни части за тях е или много трудно да бъдат намерени или дори не се произвеждат.  За тези резачки ментета гаранционната политика на Щил не важи.

 

   Та да се върнем на основния въпрос "Как да резличим оригинална резачка STIHL от фалшива машина ?" - Истината е, че някой път може това да е доста труда задача гледайки резачката само отвън.  Оригиналните резачки на Щил винаги съдържат логото "STIHL" маркирано с големи букви на поне едно място по корпуса на машината, резачките на Щил са винаги в цветовете оранжево и сиво, които са и запазената цветова гама на марката.  Също така по моторните триони на Щил винаги с големи букви от едната страна на корпуса на машината е изписан точния модел на резачката - например MS 180 или MS 211 C.  Някои пъти фалшивите резачки се отличават ясно - например Щил никога не слага лепенки с името и модела на резачката, а винаги ги печата отличителните симовли на марката и модела на машината директно върху корпуса. За да сте сигурни, че купувате оригинална Щилка, а не някаква евтина или дори скъпа долнопробна имитация - винаги правете покупките си от специално удостоверен дилър на STIHL България. Щил прави висококачествени моторни уреди, защото се интересува от клиентите на марката и техните проблеми и предизвикателства. Доверете се на оригиналните резаки от Щил и те няма да ви разочароват.

 

 

Отличителните символи на оригинални резачки Щил

 

stihk-emas-sravnenie

 

На снимката горе оригинална Щилка MS 180 и китайска имитация EMAS.

 

Имитация на Щил

 

На снимката по-горе - резачки имитация на STIHL.

 

Оригинална резачка Щил

 

(на снимката по-горе оригинална резачка Щил МС 261)

 

Фирми

ТОП СТРАНА

Коментирай