Как да изберем моторен трион - резачка STIHL

Публикувано от admin 28/07/2018 0 Коментари

Как да изберем правилната резачка от Щил ?

 

Как да изберем резачка Щил

 

 

Намирането на правилната резачка, която да удовлетвори вашите нужди и да ви служи дълго време вярно и безпроблемно не трябва да се превръща в игра на научкване. Това кратко ръководство за избор на моторен трион е направено за да ви помогне да разберете по-добре коя резачка Щил има мощноста и характерстиките да свърши вашата работа бързо и ефективно. Ако имате специфични въпроси относно даден модел резачка, като например какъв размер шина й е нужна или с каква стъпка верига работи или да сравните параметрите на двигателите на два различни модела може да прегледате описанието на моделите резачки, които ще намерите накрая на тази статия.

 

Като цяло най-важното нещо в процеса на избиране на резачка за дърва Щил е да си зададете два основни въпроса.

"За какво най-вече ще ползвам моторният трион ?" и "Колко често смятам да работя с него ?"

Долната диаграма се оптива да ви предложи модели резачки Щил спрямо отговорите на тези два фундаментални въпроса.

 

Модели резачки спрямо начина на ползване

 

В левият и край ще намерите модели моторни триони подходящи за спорадична употреба 5-6 пъти в месеца. Тези триони са подходящи за леки дейности като рязане на дърва за огрев, кастрене на ниски клони, поваляне на малки дръвчета и храсти или рязане на дървен материал при леки ремонти дейности. Този тип триони са подходящи за ползване в дома или двора.

В десният край са предложени модели за интензивна употреба 4-5 пъти на седмица при продължнителни работни сесии. Тези професионални резачки са предназначени за дърводобиив в гората. оформяне короните на дървета,  интензивно рязане на дървен материал в индустрията или строителството или рязане на големи дърва за огрев. Резачките от тази категория са предназначени за професионалисти.

По средната са модели резачки Щил, които се опитват да балансират между двете крайности - подходящи за по-честа, но не всекидневна употреба, поваляне на не много големи дървета, често рязане на дърва за огрев и рязане на дървен материал при ремонтни дейности. Тези видове резачки се опитват да балансират между тегло, цена и мощност.

 

Накратко: Предлагат се различни модели резачки STIHL на цени в широк диапазон за различни цели.

 

 

В съотвествие с изказаните по-горе твърдения можем да групираме резачките на Щил в 5 основни категории спрямо тяхната мощност и начин на работа и захранване.

 

1. Резачки за дома и двора

     Надеждни резачки за задачи по рязане на дървен материал око дома и двора

 

Резачки за дома и двора

 

 

    Ако искате да изберете бенинова резачка, за да работите около дома си, сте стигнали до точното място. За тази дейност е трудно да си представим по-добър избор от верижни триони от STIHL. Нещо повече, много от верижни резачки са проектиранеи в Германия и са построени в Америка. За да ви помогнем да идентифицирате характеристиките на всеки модел моторен трион, потърсете следните символи: C = Комфорт - означва те този модел резачка има допълнителни екстри осигуряващи по комфротна и сигурна работа с него, допълнителното оборудване е означено както следва: B = Регулатор за бърза опъване на веригата без ключ, E = Easy2Start - система за лесно стартиране и Q = допълнителна функция за бързо спиране на веригата при загуба на контрол върху машината.

Може да се изненадате да научите, че можете да притежавате качеството на STIHL за по-малко, отколкото мислите. STIHL верижни триони, дори и такива, предназначени за спорадична употреба в дома, са оборудвани с антивибрационна технология за намаляне на неприятния ефект от двигателя, STIHL Quickstop® верижна спирачка и основен контролен лост, което прави стартирането лесно.

Представители на серията резачки за дома и двора на Щил в България са следните модели: STIHL MS 170, MS 180, MS 180 C, MS 181, STIHL MS 211, MS 211 C, MS 231, MS 231 C, MS 251, MS 251 C.

Ако търсите нещо леко и абсолютно тихо за използване близо до къщата, проверете един мощните, но тихи електрически или акумулаторни верижни триони, точки 4 и 5. Те стартират само с дръпване на спусъка. При тях няма вредни емисии и не се занимавате със запалими течности.

 

 

 

2. Резачки за селското стопанство и градинарство.

      Мощни и надеждни резачки проектирани за по-голямо натоварване

 

     Моторни резачки за селското стопанство

 

   

    С някои резачки трябва да вършите работа за да се издържате. Дали във ферма. Или на ранчото. Без значение къде трябва да се работи, доказаната надеждност на STIHL е готова работа. STIHL предлага разнообразие от високопроизводителни верижни триони, които са проектирани за честа работа и лесно обслужване. Моделите триони от категорията "За фермата и селското стопанство" са идеални за разнообразни приложения. Едно нещо, което може да сте сигурни - те разполагат с каквото ви е нужно, за да свършите вашата работа. За да ви помогнем да установите характеристиките на модела резачка, потърсете следните символи: C = Комфорт, B = Регулатор за бързо опъване на верига, E = Easy2Start - система з лесно стартиране и Q = допълнителна верижна спирачна система.

Резачките от тази категория за подходящ за честа рязане на дърва за огрев, рязане на дървен материал, и поваляне на дървета от време на време. Представители на тази серия резачки, които се предлагат в България са моделите:  STIHL MS 271, MS 291, STIHL MS 391. Това са полу-професионални и професионални резачки за средна интензивност на работа доставящи ви добра мощност при рязане.

 

3. Резачки за горското стопнаство и дърводобива

     Високопроизводителни професионални моторни триони, с които работата се превръща в удоволствие

     

    Професионални резачки Щил

 

    

    Когато става въпрос за дърводобив, земеделие, почистване на земи, дървообработване и  интензивно рязане на големи количества дърва за огрев, професионалистите се винаги се доверяват на уникалните характеристики и невероятната издържливост, които правят STIHL най-продаваната марка моторни резачки в света. STIHL има особена привързаност и внимания към категорията на професионалните верижни триони. Точно там комапнията репутацията си. За да ви помогнем да идентифицирате характеристиките на модела, потърсете следните символи: C = Комфорт - трионът е оборудван със допълнителни системи, те включват E = Easy2Start - система за лесно опъвана на стартерното въже, Q = допълнителна верижна спирачна система за спиране на веригата при загуба на контрол върху машината, R = дръжка и M = STIHL M-Tronic - система за електронно стартиране.

Андреас Стил разработи първата електрическа верижна верижна верига през 1926 г. и първия си бензинов трион през 1929 г. И не за разлика от ранните автомобили на Roaring 20, основните ни компоненти - мотор, шина и верига - остават познати, макар и много напреднали елементи спрямо оригигналните модели от преди 90 години. Днес STIHL продължава да поставя висока стойност на инженеринга и производителността. Ето защо компанията поръчва, проектира и произвеждаме собствени шини и режещи вериги за всички си модели резачки. Това гарантира оптимално представяне на резачката на работното място.

Ако искате да разполате с най-добрият професионален моторен трион доставящ ненадмината производителност на рязане и издържащ на изключително интензивна употреба, може да избирате между следните модели резачки:  STIHL MS 241 C-M, MS 261, STIHL MS 362, STIHL MS 441, MS 461, MS 462 C-M, MS 661, MS 880.

 

 

4. Електрически моторни триони

      Включете в контакта и започнете работа бързо и лесно

   

      Електрически резачки

 

 

      Електрическите верижни триони STIHL са удобни, леки и трудолюбиви изпълнители на режещи задачи. Превъзходни за рязане на клони и храсти и рязане на дърва за огрев, в двора и градината.  Електрически верижни триони от Щил не отделят вредни емисии на отработени газове и не се нуждаят от смесване на гориво. Ако имате на близо контакт, вие сте готови да режете със силата на STIHL. Недостатък на този модел резачки е че се нуждаят от кабел постоянно включен към контактната мрежа, което ограничвата пространството на работа. Предимставата на електрическите резачки са ниския шум на електро мотора, липсата на нужда от смесване на запалими вещества и лесния начин на стартиране и работа. Машините от серията ел. резачки са подходящи за по-леки режещи задачи и като цяло дейности неизискващи ежедневно голямо натоварване на електрическата резачка за дърва. Допълнителн бонуск към електрическите резачки за дърва е и тяхната сравнително ниска цена.

В България електрическите верижни триони от Щил са представени от моделите:  STIHL MSE 141 C, MSE 170 C, MSE 190 C, MSE 210 C.

 

 

   5. Акумулаторни резаки Щил

          Резачки на батерии, които предоставят добра производителност.

         

         Резачки на батерии

 

 

         Акумулаторните моторни триони на Щил комбинират най-доброто от двата свята на бензиновите и електрическите резачки. Те ви предоставят добра мощност съизмерима с тази на бензиновите моторни триони за дома и двора от Щил, като същевременно работят при изключително ниски нива на шум и ниско ниво на вибрации от двигателя, като са съизмерими по тези характеристики с електрическите резачки, но също така резачките на батерии не се нуждаят от кабел, което не ви ограничава работното пространство. Резачките на батерии от серията MSA на Щил са леки, тихи и мощни машини за рязане на дърва за огрве, кастрене на клони, поваляне на малки дървета и рязане на дървен материал в строителството. Към тези резачки се предлагат няколко вида батерии с различна издържливост от 15-20 мин. до 1-2 часа при постоянна работа с уреда. Основният недостатък на тези моторни триони е че рано или късно ще трябва да прекъснете работа за да заредите акумулаторната батерия. Самите акумулаторни батерии също не са от най-евтините консумативи за резачки.

В България акумулаторните триони на Щил са представени от моделите: STIHL MSA 120 C, MSA 140 C, MSA 160 C, MSA 200 C. Някои от тях се предлагат и в комлект с батерия и зарядно устройство за други модели батерията се закупува отделно.

 

Заключение

 

Резачки Щил

 

 

Както разбрахте надяваме се от горните редове най-важното нещо, което трябва да направите при избора на резачка Щил е да си отговорите на двата ключови въпроса т.е. въпроса "Каква резачка Щил да избера (купя или вземя) ?" се свежда до двата въпроса:

"Колко често ще използвам моята резачка ?" и "Какво ще режа с нея ?".

Спрямо техните отговори имате 3 основни категории моторни триони за дома и двора, за селското стопанство и за гората и дърводобива. Като електрическите и акумулаторни резачки са под категории на резачките за дома и двора. Стига да сте избрали правилната категория за вашите нужди, която и модел резачка да изберете от съответната категория моторни триони, няма да сгрешите. Приятна работа с ненадминатото качество и производителност на моторни триони Щил. Ние предлагаме всеки моторен трион на Щил на атрактивни цени.

 

Коментирай