Новите градински уреди на STIHL

Публикувано от admin 10/02/2019 0 Коментари

Нови градински машини от STIHL

 

 

Градински машини Щил - косачки, дробилки, мотофрези

 

 

 

Интегриране на уреди VIKING в гамата на STIHL

 

     Считано от началото на 2019 г. цялата гама градински машини на VIKING, включваща в себе си висок клас бензинови и електрически косачки, трактори за косене, косачки роботи, мощни бензинови мотофрези и практични бензинови и електрически дробилки ще се продава на пазара под марката Щил. Това ще помогне на STIHL груп да се концентрират всичките си разработки и промотиране върху само една марка, и да се конкурират по-ефектирни на пазара на хоби и професионална горска и градинска техника.  За разлика от резачките и тримерите на Щил, които се продават по цял свят, косачките и мотофрезите на VIKING досега се предлагаха само в Европа. Вкливането им под марката Щил ще помогне за лесно разпознаване на този вид градински машини извън континета и бързо увеличаване на продажбите по целия свят.

 

     Тъй като и двете марки за висок клас градински и горски уреди имат продуктови порфейли, които се допълват взаимно, например тримерите на Щил и косачките на VIKING, цялата продуктова гама остава цялостно непроменена и ще продължава да се разширява и да отговаря на все по-претенциозните изисквания на хоби и професионалните градинари.

 

Гаранциите, резервните части и услугата за продуктите на VIKING остават непроменени


   
Предстоящата промяна в марката е стратегическо решение с дългосрочна перспектива. Групата STIHL гарантира, че условитя за продуктите VIKING, включващи косачки, мотофрези и дробилки, по отношение на гаранциите, частите и обслужването ще продължат да се прилагат без никакви промени или усложнения за клиентите.

 

Косачки, дробилки и мотофрези за градината от Щил

 

 

    В следващите редове ще ви представим накратко новите градински уреди на STIHL. Богатата гама машини за дома и градината на STIHL включва алтернативи или по-добри и нови модели на всички бензинови и електрически косачки, бензинови и електрически дробилки и мотофрези, които предлагаше до сега ВИКИНГ. Ще се опитаме да очертаем предимствата и недостатъците на основите категории продукти от новата серията градински машини Щил, бивши VIKING, и да ви дадем някакви основни насоки, които да ви помогнат при избора на професионална или хоби косачка, дробилка или мотофреза STIHL.

 

Косачки STIHL

 

 

Косачки от Щил

 

 

    Косачките на Щил са достойни наследници на косачки ВИКИНГ предлагащи по-модерна визия и по-голяма ефективност при косенето на малки, средно - големи или големеми тревни площи. За всеки модел косачка от VIKING ще намерите нова алтернатива в косачките на Щил . Те се делят на 3 основни категории - електрически, акумулаторни и бензинови косачки.

 

Електрически косачки STIHL

 

 

Електрически косачки STIHL

 

 

    Електрическите косачки на Щил представляват хоби уреди за косене на малки тревни площи до около 500 - 600 кв. м. Те се отличават с ширина на косене обикновено между 30 и 40 см., както и ниския шум и ниското ниво на вибрации издавани от техните електрически мотори. Електрическите косачки Щил работят с кабел включен към контактната мрежа, което ги прави неподходящи за косене на по-големи тревни пространства или на места, където нямате достъп до контактната мрежа. В България електрическите косачки на STIHL са представени от моделите RME 235 наследник на модела VIKING ME 235,  по-мощната RME 339, наследник на модела VIKING ME 339 и най-голяма електрическа косачка RME 443, която наследява модела VIKING ME 443. Електрическите косачки на Щил за здрави и практични градински машини предназначени за хоби употреба или за професионални градинари при довършителни дейности.

 

Акумулаторни косачки STIHL

 

 

Акумулаторни косачки Щил

 

 

    Акумулаторните косачки на STIHL съчетават в себе си тихата работна на електрическите косачки, заедно с тяхното свойсто да не отделят вредни емисии в атмосферата и да бъдат екологични в едно с мобилността и свободата на работа на бензиновите косачки и всички тези предимстава идват гарнирани с една много прилична производителност при косене. Акумулаторните косачки Щил са с ширина на косене в диапазона 30 - 43 см. и са подходящи за косене на малки до средно големи тревни площи, максимално до около 700 - 800 кв. м. Те ряботят с една или две литиево-йонни батерия от акумулаторните системи PRO за професионалисти и Compact за хоби градинари, които са с голяма издържливост и дълъг експлоатационен живот. В нашата страна гамата косачки на батерии на Щил е представена от моделите STIHL RMA 235, която наследява популярната акумулаторна косачка VIKING MA 235, RMA 339 наследник на MA 339, мощният модел RMA 443, който е наследин на акумулаторна косачка VIKING MA 443, и разбира се топ моделът акумулаторна косачка STIHL RMA 448. Доста от тези модели косачки имат модификации, които предлагат допълнителни екстри като например комфортна моно ръкохватка към базовия модел. Да не забравяме и иновативната косачка за мулчиране без кош STIHL RMA 2 RT. Като цяло акумулаторните косачки за подходящи за хоби градинари при косене около дома и двора или професионални градинари, когато се налага работа в пространства с наложени ограничения на шума като например дворове на болници, хотели, заведения.

 

Бензинови косачки STIHL

 

 

Бензинови косачки от Щил

 

 

    Бензиновите косачки на Щил са достойни наследници на мощните и здрави бензинови косачки ВИКИНГ. Тези косачки се отличават с модерен и ергономичен дизайн, висока производителност при косене и нисък разход на гориво. Бензиновите машини за косене на трева от Щил са оборудвани с модерни 4-тактови двигатели на Briggs&Stratton и Kohler, които имат ниско ниво на вибрации и отделят ниски  нива на вредни емисии в атмосферата. Бензиновите косачки се делят на 3 основни под категории.

 

  • Косачки за средноголеми площи - в тази категория влизат косачки, с които лесно и бързо може да косите тревни площи до около 1000 - 1200 кв. м. Те имат ширина на косене между 40 и 45-6 см. и мощност от 2,0 до 2,5 kW. Тази гама косачки включва моделите STIHL RM 248, наследник на модела VIKING MB 248, RM 253 наследник на модела MB 253 от ВИКИНГ. Включени са също и по-мощните, с по-голяма ширина на косене, косачки RM 443 и RM 448, които са наследници съотвено на моделите MB 443, MB 448 на Викинг. Да не забравяме и топ моделът сред косачките за косене на средноголеми ливади STIHL RM 545. Повечето от изборените модели косачки имат и модел във версия "T". Косачките завършващите с буквата "Т" в името си са оборудвани с 1-скоростен колесен механизъм и са по-мощни и маневрени, което им позволява да преодоляват лесно неравности. Като цяло косачките за средноголеми площи за подходящи за полу-професионална и професионална употреба от любители и професионалисти градинари. Те представляват надеждни градински машини с дълъг живот.

  • Косачки за големи площи - в тази група косачки влизат малко на брой, специално подбрани модели бензинови косачки Щил, които са подходящи за косене на големи тревни площи до 2000 - 2500 кв. м. Тази група елитни бензинови косачки STIHL се отиличават с голяма ширина на косене между 45 и 55 см. и мощни професионални 4-тактови двигатели с мощност 2,5 - 3,0 kW от Briggs&Stratton и Kohler. Топ косачките на Щил са представени от моделите STIHL RM 650 T наследник на хитовата косачка за професионални градинари VIKING MB 650 T, както и модел STIHL RM 655, която наследява модел VIKING MB 655 V. Тези модели косачки също имат модификации "T" за 1-скоростен колесен механизъм или "V" обозначаващ специални фунции на ножа за косене. Косачките за големи тревни площи на Щил за професионални машини направени да издържат на голямо натоварване и честа употреба при косене.

 

Косачки със специално приложение

 

 

Косачки със специално приложение

 

 

    Косачки със специално приложение - тези косачки са предназначени да извършват тясно специализирани дейности в областта на косенето на трева и поддръжката на зелени площи от професионалисти. Такава е например професионалната косачка за мулчиране без кош STIHL RM 2 R. Друг забележителен представител на специализираните косачки за трева Щил е модел STIHL RM 3.0 RT. Това е много модерна и супер маневрена косачка с три колесен задвижващ механизъм за косене около дървета, храсти и на тесни тревни пространства.

 

 

Косачки трактори STIHL

 

 

Градински трактори Щил

 

 

    Косачките трактори на STIHL представляват големи и мощни машини, които се управляват от шофьор. Те са оборудвани с много големи и надеждни 4-тактови двигатели на Brigss&Stratton или Kohler с мощност в диапазона от 6,5 до 15 kW за най-големите тракторни косачки. Имат ширина на косене от 100 до 130 см. и са подходящи за поддръжката на много големи тревни площи от 6 000 кв. м. до над 10 000 кв. м.  Сред най-популярните модели трактори косачки са STIHL RT 5097, който представлява достоен наследник на модела VIKING MT 5097 и е универсална машина, която може да се ползва освен като косачка и като малък градински трактор с ремарке. Друг популярен модел е STIHL RT 6127 ZL, този модел е по-мощна алтернатива на RT 5097 и е наследник на хитовата тракторна косачка VIKING 6127 ZL. Тези два нови трактора работят с кош за трева, като събират окосения материал в него, докато модел STIHL RT 4097 SX е лека роторна тракторна косачка, която мулчира и странично изхвърля окосената трева и по този начин тори почвата. Щил предлага и такторна косачка тип райдер модел STIHL RT 4082, наследник на райдер VIKING MR 4082.  Райдерите са големи косачки, които са доста по-маневрени от тракторите за косене и се справят по-добре в завои и тесни пространства, заради ниския им радиус на завиване. Косачките трактори на Щил за големи и мощни машини за професионални градинари при поддръжката на големи тревни площи и паркови пространства.

 

 

Косачки роботи STIHL

 

 

Косачки роботи от Щил

 

 

   Косачките роботи на Щил представляват иновативни малки машини за косене на трева, които косят средно големи тревни пространства сами без да се нагала човешка намеса. Те са подходящи за косене на тревни площи с рамзери от 800 кв. м. до около 2000 кв. м. С помощта на множество сензори тези симпатични роботи за косене си проправят път през препятствията на вашата ливада и окосяват тревната площ перфектно. Те работят с мощни батерии, а като батерията им се изтощи, роботът сам си намира пътя обратно до зарядната станция и автоматично се връща да коси тревата след като се е заредил достатъчно. Имат и сензори за дъжд, който ги кара да преостановят косенето на тревата, ако завали. Косачките роботи на Щил биват 2 основни типа:

  • Роботи, които се управляват ръчно през дисплей на корпуса - това e модела  STIHL RMI 422, наследник на косачка робот VIKING MI 422

  • Роботи, които се управляват и програмират през мобилно приложение - това е модела STIHL RMI 632 C, който наследява косачката робот VIKING MI 462 C

Почивайте си или отделете време на децата, докато косачката робот на Щил коси тревата вместо вас.

 

 

Независимо дали сте обикновен човек, който има нужда от малка и лека електрическа косачка за да косите лехата в двора или сте професионален градинар, който трябва да поддържате хиляди кв. м. паркова тревна площ или пък да коси тревата в двора на болница или хотел, Щил има подходящата машина, която ще задоволи всички ваши нужди.

 

 

Мотофрези STIHL

 

 

Мотофрези Щил

 

 

     Мотофрезите на Щил представляват мощни и модерни мотокултиватори за обоработка на земеделски почви в средно големи градини. Навсякъде, където трябва да бъдат култивирани почви, с мотофрезите STIHL напредвате отлично с работата. Те са оборудвани с мощни двигатели. Всички модели, които имат и задна скорост, са много маневрени. Ето защо мотофрезите STIHL са много подходящи за работа в тесни междуредия, както и за почвообработка на малки и големи площи. Мотофрези Щил са висок клас практични машини за обоработка на земеделски почви, те работят с мощни и качествени 4-тактови бензинови двигатели на Briggs&Stratton или Kohler, като имат ширина на работните органи между 45 и 85 см.  Мотофрезите от Щил са представени в България от моделите STIHL MH 445, наследник на популярната хоби мотофреза VIKING HB 445, както и по-мощните и по-големи модели STIHL MH 560, заместник на VIKING HB 560, MH 585 , и разбира се топ моделът STIHL MH 685, който наследява достойно пенсинираната бензинова градинска фреза VIKING HB 685 и има работна ширина достигаща цели 85 см. Мотокултиватори Щил са висок клас машини за полу-професионална и професионална употреба в средно големи обработваеми градини. Доверете се на мотофрези Щил при поддръжката на почвата във вашата градина, те няма да ви разочароват.

 

 

 

Градински дробилки STIHL

 

 

Дробилки Щил

 

Собствената градина е място, където да се чувствувате свободно и да се зареждате с енергия. Градински дробилки от Щил освобождават пространство за важното. Благодарение на мощните бензинови и електрически мотори и иновативни системи на рязане те бързо преобразуват дървесните и меките градински отпадъци в скъпоценен материал за мулчиране или компост. Освободете зеленото пространство от излишни клони, дървен материал и шума с градински дробилки Щил. Тези дробилки са достойни наследници на хитовите клонотрошачки на ВИКИНГ. Дробилките на Щил биват 2 основни вида:

  • Електрически дробилки - Тези клонотрошачки са леки и тихи уреди за раздробяване на храсти и клони на малки дръвчета с максимален диаметър до 35 - 40 мм. Те работят с икономични и надеждни електрически мотори с мощност около 2,5 kW.  Фино надробен материал доставя електрическата дробилка GНE 135, тя се явява наследник на дробилката на Викинг модел GE 135 L. Друга подона дробилка с контейнер за триците е STIHL GHE 140. Тези дробилки режат дървен материал на трици и надробяват мек материал като шума или растителни остатъци или клони с диаметър до 40 мм. без проблем. Моделите GНE 150 и GНE 250 S и GHE 260 надробяват по-ефективно и по-тънки клони, а също така и шума и други органични остатъци, като работят с фуния без контейнсер за събиране на боклуците. Тези три дробилки са следващата стъпка в развитието на моделите на VIKING GE 150, GE 250 S, GE 260. Патентованият нож с конструкция "сандвич" на тези модерни дробилки придърпва дори твърди клони самостоятелно, равномерно и без обратен удар.

  • Бензинови дробилки - високопроизводителните бензинови дробилки са машини работещи с мощни 4-тактови двигатели Briggs&Stratton или Kohler с мощност между 5,00 и 6,00 kW, които са идеални за бързо и презицно раздробяване на големи клони на дървета с диаметър до 75 мм. Това са професионални машини направени за градинари, нуждни при разчистване на големи градини или малки паркови пространства. Ярък представител на този клас бензинови дробилки е модел STIHL GH 460 C, която се явява наследник на популярната сред професионалистите бензинова дробилка VIKING  GB 460 C. Тази дробилка безкомпромисно и за секунди раздробява дебели клони и освобождава пространство. Друга модерната бензинова дробилка от Щил е модел GH 370 S, която се явява продължение на VIKING GB 370 S.

 

 

Заключение

 

     Независимо дали имате нужда от лека и тиха косачка за косене на тревата във вашия двор, голяма косачка за професионална поддръжка на паркови пространства, трябва да се отървете от окастрените през пролетта клони на дърветата или подготвите вашата обработваема почва за сеене на нови култури STIHL ще ви предложи машина, която задоволява всички ваши нужди, има дълъг живот на експлоатация и е с ниска консумация на гориво или електронергия. Новите серии косачки, мотофрези и дробилки, предлагани от Щил на атрактивни цени, имат за цел да задоволят и най-претенциозните, като ви предоставят незабравимо работно преживяване.

Коментирай